Op vrijdag 17 november geven Johan Schaerlaeckens en Pierre Adriaensen een lezing over Spanje.
Met hun campers bezoeken Johan en Pierre al tientallen jaren de mooiste plekjes in Spanje en Portugal. Uithoeken waar de doorsnee toerist niet komt: het woeste Cantabrië, de (half)woestijn rond Cabo de Gata, de bloemrijke steppes van het Portugese Castro Verde, geheimzinnige toplocaties in de Coto Donana, de ongerepte siërra’s la Culebra en Somiedo, de roofvogelrijke heuvels
van de Extremadura en siërra de San Pedro en, last but not least, de prachtige boottochten op de Golf van Biskaje.
In deze gebieden hadden ze spannende ontmoetingen met de mythische iberische lynx, de roodbruine Spaanse wolf, de iberische bruine beer, tal van dolfijnen en walvissen, visotters, arenden en gieren in de Extremadura en mangoestes in de Coto Donana.
Van het Salvador Dali museum in Figueres is het maar een kleine stap naar de Camargue paardjes in het vermaarde Aiguamolls d’Emporda: dat is wat ze willen laten zien: een vleugje cultuur met prachtige natuuropnames. Hun dames Mieke en Loes zijn voor een groot deel verantwoordelijk voor de prachtige foto’s. Tijdens deze avond liggen al onze reisverslagen ter inzage. In deze reisverslagen vindt u alle informatie over deze gebieden en tips om zelf zo’n reis te maken. Op verzoek kunt u de verslagen opgestuurd krijgen.